Urządzenia i Akcesoria
Mazurek różany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 kawałków
Składniki
Kruchy spód
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki wody różanej
-
50 g cukru pudru
Krem różany
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
3 łyżki płatków róży, w cukrze plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta (ok. 80 g)
-
2 łyżeczki wody różanej
-
30 - 40 g syropu barmańskiego grenadina
-
żurawina, suszona do dekoracji
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2.1 g
Kalorie
901 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2h 30min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2h 35min
Kutia
24h 50min
Mazurek śliwkowy
1h 45min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Mazurek cytrynowy
2h
Mazurek bakaliowy
2h 40min
Mazurek chałwowy
7h 30min
Babka drożdżowa Panettone
3h
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1h 40min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13h
Pascha Wielkanocna
12h 30min